Відновлення харчоблоку Бердичівської спеціальної школи до Дня Знань 2024

Добрі справи обʼєднують серця людей не лише з України,
а й з різних країн світу.

На початку липня Фонд «Діти Дітям» відкрив терміновий збір для ремонту харчоблоку в Бердичівській спеціальній школі, де поруч з сімейними дітьми живуть і навчаються діти-сироти.

Фонд підтримує цей заклад з 2017 року. Ми знаємо з якою турботою і любовʼю відносяться до дітей вихователі. Скільки зусиль докладає директорка закладу, Громницька Жанна Дмитрівна, щоб діти-сироти мали гідні умови і все необхідне для життя та навчання, здоров’я та розвитку.

Чи були сумніви, що можемо швидко закрити збір? Авжеж. Та бажання якомога скоріше відновити харчоблок, встигнути до початку навчального року, коли до школи повернуться учні, було сильнішим за страхи.

«Просіть — і отримаєте, стукайте — і відкриється, шукайте — і знайдете …» — так написано в Біблії. І наше прохання про допомогу дійшло до Чікаго, США! За декілька днів після початку збору до нас зателефонував Савва і висловив бажання закрити збір на ремонт у Бердичівській спеціальній школі. Виявилося, що Савва з Мінську та Анастасія з Києва вже давно слідкували за діяльністю нашого фонду. Молоді люди активно допомагають Україні, проводячи благодійні заходи і цього разу для допомоги обрали Фонд «Діти Дітям».

Донат у сумі 148 тисяч гривень дозволив закрити рахунки на: ремонт підлоги, затирку швів, цемент, ремонт вентиляційної системи, купівлю виробничої мийки та тістомісилки, оновлення кухонних приладів.

Молоді люди та їхня спільнота так сильно перейнялися діяльністю фонду, що виявили бажання підтримати дітей з інвалідністю — учасників проєкту щомісячної допомоги «Щастя в кожну родину». Решта благодійного внеску пішла на придбання ортопедичного стола-парти та стула для дитини з інвалідністю Яромира Мишовського та закупівлі ліків для інших учасників проєкту «Щастя в кожну родину».

26 серпня 2024 року, після найбільшої масованої повітряної атаки по всій Україні, вихованці Бердичівської спеціальної школи зустріли Команду Фонду «Діти Дітям» та волонтерів теплими обіймами. Директорка Фонду, Наталія Кісєльова, розрізала червону стрічку оновленого харчблоку! Разом з волонтерами Фонду вони пили чай зі смачними тістечками, спілкувалися і раділи такій довгоочікуваній зустрічі. Подарунками від Фонду в оновлений харчоблок стали: чашки, каструлі, терки для фруктів і овочів.

Напередодні нового навчального року Фонд також передав канцелярські товари:

 

У цей важкий час, коли війна в Україні триває, ваша підтримка є надзвичайно важливою. Ви стали для нас не лише партнерами, а й справжніми друзями, які виявили готовність допомогти. Ми щиро вдячні спільноті з Чікаго за їхню щедрість, чуйність і безкорисливість! Ваші добрі справи надихають і дають надію, роблячи життя дітей-сиріт та дітей з інвалідністю кращим. Разом через наше співчуття і підтримку, ми здатні змінити світ на краще!

Красно дякуємо за довіру нашим благодійникам з Чікаго:
@dymok_smokeshop

@cloud.family.chi

@la.blom.flowers.boutique

@yg_savva

Висловлюємо слова великої вдячності, пишаємося сміливістю нашої команди і волонтерів, які не відклали поїздку з Києва до Бердичева навіть після масованої атаки:

@tomili_t

@mary_0707

@natalikorzyn